Kennelläger 2007

Välkommen!
Vi vill önska alla besökare en riktigt God Jul och en god fortsättning på det nya året!

Maria har utgått ur kennel Dianastigen och lämnat över kennelnamnet till Åsa Thåqvist. Denna hemsida som handlar om de kullar som fötts upp mellan åren 1996 - 2006 kommer att finnas kvar på ny adress: Dianastigens kullar 1996 - 2007 . Åsa fortsätter att dokumentera uppfödningen på webadress: www.dianastigens.se . Maria och Åsa kommer att fortsätta att samarbeta med hundar och hundavel, tex kommer kennelträffarna att anordnas gemensamt. Vi önskar Åsa lycka till med sin schäferuppfödning i framtiden.

Maria kommer att fortsätta uppfödningen av schäfer och korthårig vorsteh i familjens kennelnamn Råvatj, länk: www.ravatj.se .

Vår målsättning är att via hemmauppfödning i liten skala frambringa mentalt och fysiskt sunda schäfrar som besitter arbetslust och goda egenskaper för bruksarbete/tävling/tjänstehundsverksamhet. En bra schäfer är också en god familjemedlem. Vi tror att ett bra sätt att försöka undvika hälsoproblem inom rasen är att inte förneka att problemen finns utan istället redovisa hundarnas eventuella sjukdomar och andra problem öppet. Man bör dock skilja på ett sakligt sätt mellan problem orsakade av miljömässiga faktorer och genetiska faktorer, där förlitar vi oss på SKK:s experter samt andra källor med lång erfarenhet inom mentalitet och hälsofrågor. Vi tror att om hälsoproblem/mentala problem med genetisk bakgrund redovisas öppet blir problemen enklare att undvika i den framtida aveln.

Vi följer SKK rekommendationer vid uppfödning och försäljning av våra hundar. Ett premiesystem vid meritering infördes from NC-kullen 2007 , för mera information se NC-kullens hemsida.

Se bilder från kennels läger 2007, klicka här: Kennelläger 2007 !


Välkommen till oss och våra hundar!










Uppdaterad 2006-11-23