NYHETER
23/12 - Såg just i Dianastigens Liptons blogg att han har klarat intagningsprovet som Sök & Spår hund i Försvaret! Han blir därmed en del av Försvarsmakten och ska jobba med Husse Per från och med Jul 2007. Grattis!!!


21/12 - Vi vill önska alla besökare en riktigt God Jul och en god fortsättning på det nya året! I år har alla julhälsningar till "dianastigarna" skickats elektroniskt via epost - men är det så att någon har blivit utan julhälsning så får ni julhälsningen via hemsidan detta år.

En lite tråkig nyhet är att Maria har utgått ur kennel Dianastigen och lämnat över kennelnamnet till Åsa Thåqvist. Denna hemsida som handlar om de kullar som fötts upp mellan åren 1996 - 2006 kommer att finnas kvar på ny adress: Dianastigens kullar 1996 - 2007 . Åsa fortsätter att dokumentera uppfödningen på webadress: www.dianastigens.se . Maria och Åsa kommer att fortsätta att samarbeta med hundar och hundavel, tex kommer kennelträffarna att anordnas gemensamt. Vi önskar Åsa lycka till med sin schäferuppfödning i framtiden.

Maria kommer att fortsätta uppfödningen av schäfer och korthårig vorsteh i familjens kennelnamn Råvatj, länk: www.ravatj.se .

Denna sida kommer inte att uppdateras och webutrymmet är uppsagt from i slutet av januari 2008. Så glöm inte att spara de nya länkadresserna!

Två nya bilder i fotoalbumet, väktarhunden Dianastigens Ascot har 9 år gammal avslutat sin väktartjänst och har det nu bra som gammal grå pensionär. Även bild på Dianastigens Axa - Ronja som 10 år gammal har slutit sina ögon för sista gången. Tack alla valpköpare under årens gång för att ni fostrat och vårdat era dianastigare - och jag hoppas att de har gett er minst lika mycket kärlek tillbaka.


19/11 - Lotta och LPI Dianastigens Lnino har blivit godkända att gå räddningshundskurs, grattis och lycka till!


17/10 - Sent omsider sänder vi mängder av gratulationer till Lotta och LPI Dianastigens Lnino som tagit sitt tredje 1:a pris i lydnadsklass I och därmed vunnit titeln LPI, SAMT blivit uppflyttad till lägre spår, grattis!!!


24/9 - Vi vill tacka så mycket för alla gratulationer till våran nya "valp" ;) som ska heta Kevin och som är född 070921 . Nyfikna kan klicka på länken och snusa lite där...;) Vi ska nu kura ner oss i soffan och njuta av underverket ett tag...men återkommer med andra mera hund-iga nyheter senare ;) Ha det bra! //Maria och Peter


17/9 - Vazco och Catharina har tävlat i elitspår med certpoäng, grattis! Och Angelika och Chip har fått sitt tredje 1:a pris och därmed titeln LP Dianastigens Lufsen - Chip, grattis!


20/8 - Några "valpar" ur L-kullen har varit duktiga i helgen på Inlandsylet i Malå! Chip och Angelika kan börja hoppa över att vara nervösa nu ;) - 1:a pris i lydnadsklass I samt uppflytt till lägre spår - ja, va säjer man -inte illa!!! Lotta och L-Nino fick ännu ett förstapris i lydnadsklass I, grattis! Och Carro och Lexie har gjort tävlingsdebut, håller tummarna för mera poäng nästa gång men nu är "premiären" avklarad! Eftersom jag inte var på plats i helgen så kan jag ha missat flera betydelsefulla händelser... men jag litar på att sån info snart dyker upp på kennel-sidorna ;)...och håller tummarna för kommande tävlingar/prov!


2/8 - Dianastigens Lufsen - Chip blev friröntgad, HD:B och AD:ua, och Dianastigens Lexie har tre fria leder av fyra möjliga - HD: C/B och AD: ua. Lexie fick en led godkänd (tidigare C/C) från förra röntgen och enligt veterinär så är höftleden såpass fin att hon troligtvis aldrig kommer att få problem eller smärtor av sitt enda C.

Och Lotta och Nino har tävlat i lydnadsklass I med ett förstapris som resultat. Vi önskar alla duktiga hundar och hundförare ett fortsatt riktigt lycka till!


16/7 - Dianastigens Liptons ledröntgenresultat har kommit och tyvärr fick han en lindrig armbåge och ett lindrigt höftledsfel - HD C och AD lpl...trist. Men även om vi helst hade sett att Lipton hade fått helt fria leder - så är det små ledfel som han har nu och som inte brukar leda till större besvär med rätt motion och skötsel. Och nu är det "bara" Lexie och Chip som vi väntar på ledröntgen i dagarna...


9/7 - Ja då var det alltså flyttat och klart, phu...och Maria är numera installerad i Umeå och ja, datorn är på plats! Dags för lite uppdateringar alltså...och först ut blir bilderna från kennellägret 2007 - Ingen baggis att göra denna sida men nu är den nog klar, klicka här: Kennelläger 2007 för bilder på delar av lägret, kameran var som vanligt inte med så mycket som den skulle kunnat vara. Mera bilder finns på Åsas sida (Nikki, Leo, Diva och NC kullens sida) klicka här: mera bilder!

Instruktör på lägret var Catharina Brännström som lärde oss mycket om bruks, lydnad och spårarbete m.m. Åsa och Maria hjälptes åt att guida NC-kullen (5 månader) i de första små övningarna som gör en schäfer lycklig ;) Spåra kunde dom allihopa och de hade alla stort föremålsintresse och bra uthållighet när de arbetade. Och busa med syskonen fick de också göra samt träffa lite större släktingar - så de var nog lite tröttare när de åkte hemöver (hoppas vi... ;)

Mentalbeskrivare på lördagen var Dick Öhman, Luleå som mentalbeskrev Lexie, Lufsen - Chip och Leo, grattis till MH! Och tack Dick för att du ställde upp med så kort varsel!

Framgent väntar nu några höftledsröntgen, Lexie och Chip ska göra detta i slutet av månaden och vi väntar fortfarande på resultatet från Lipton. Vi hoppas även att ägarna till Lotus och Ludde kommer att ledröntga sina hundar. Dessutom ska det välan tävlas nu när det börjar bli svalare igen och vi går mot höst... ;) Men än så länge får sommarledigheten vara - ha nu en skön fortsatt sommar allihopa!


10/6 - På grund av oväntade omständigheter så kan inte Kicki Watcek komma och delta på kennellägret om en vecka! Jättetråkigt tycker vi men förstår att Kicki har en viktig anledning att ställa in sitt besök hos oss. Istället kommer Dick Öhman från Luleå och mentalbeskriver hundarna på lördagen och på söndagen hjälps vi åt för att få en trevlig och lärorik helg. Vi ses i helgen!


22/5 - Dianastigens L-Nino blev friröntagad på ledröntgen, phu! Resultatet blev HD:B och AD:ua, grattis! Dianastigens Lipton har också varit på röntgen - men resultatet har inte kommmit ännu, vi väntar med spänning....I helgen blir det dessutom tävlingsdebut för LNino med Lotta och Lufsen "Chip" och Angelika, även Frigga ska ut och ha kul på appell-planen....ja, nu är spänningsmomenten många och vi håller tummarna! Lycka till allihopa!


15/5 - Seanste nytt är att Dianastigens LNino har varit på ledröntgen och vi väntar med spänning på resultatet som vi naturligtvis hoppas är godkänt. Nino ska även göra tävlingsdebut i lydnad i slutet av månaden, och vi håller tummarna!

Inbjudan till kennelläger/mentalbeskrivning ligger nu på webben, klicka här: Kennelläger 2007 . Missa inte detta tillfälle att kanske få en "kick" i dressyren/samspelet med er hund. Om ni inte har tid möjlighet att komma denna gång - så tveka inte att kontakta uppfödarna vid dressyrproblem eller annat som gäller er hund. Välkommen med er anmälan.


6/5 - Efter en innehållsrik träningshelg med Barbro Börjesson på Arvidsjaur BK så känner sig Marhöjs Frigga, Dianastigens Lexie och Dianastigens Lufsen "Chip" med mattar, rätt så nöjda! Många goda råd inför framtiden och god mat och trevligt umgänge ute på klubben med bra väder, ja,då känns livet som hundägare helt OK! Tack Barbro för värdefulla råd och träningstips och tack arrangörerna för ännu en toppenhelg!


23/4 - Ja, det är inte bara rosor på vägen att vara hunduppfödare utan även en del törnen...
Tuija i Kiruna med Korad Dianastigens UZorro, Maxi meddelar att Maxi har fått ont i ryggen och att veterinärröntgen visar broskpålagringar i skelettet i ryggraden, detta kallas spondylos (kan finnas många olika orsaker till pålagringarna, som t.ex. lång rygg, L7-S1, ojämn ryggrad, immunologiska brister, åldersförändrigar m.m. Vi har inte fått veta anledningen till Maxis pålagringar). Maxi får smärtstillande nu och mår i dagsläget bra - men har fått gått i pension med oviss framtid. Och vi lider med Tuija och Maxi... Läs mera om spondylos på SKKs hemsida Anomalex, klicka här.

Sedan har veterinärresultaten från HD röntgen på Dianastigens Lexie kommit och hon fick fria armbågar men HD:C....efter kontakt med veterinären på SKK så har vi beslutat om omröntgen på ett par månader eftersom Lexie gick i löp två dagar efter röntgen. Mera motion och muskler kan eventuellt dessutom göra hennes höfter bättre.

Och dessutom så har Dianastigens Lnino varit på en mentalbeskrivning som gjord både matte Lotta och uppfödarna besvikna,... Nino kom banan runt - men var en riktig fegis på alla moment utom spökena.... Vi hoppas nu att Nino spottar sig i nävarna med ökande ålder och visar att det mest var omognad som var förklaring till hans bleka uppträdande. Men han har åtminstone ett genomfört MH nu och kan tävla i appell, vi ser fram emot detta istället.

Och vi fortsätter att hålla tummarna för resten av kullen, Lnino ska snart också ledröntgas...


16/4 - Dianastigens Leonardo Di Caprio har fått ledresultat HD A och AD ua, grattis!


15/3 - Observanta ögon har noterat att Dianastigens hemsida inte är fullt så uppdaterad på alla plan, och "webban" Maria kan inte mera än hålla med....och böja på huvet med skammens rodnad på kinderna ;) Dianastigens hemsida ska dock snart byta web-utrymme igen (bye-bye telia...;) och då kommer ett omfattande html-arbete ta vid - och därefter kommer nog hemsidan att vara mera "up-to-date". Så den som väntar på nåt gott....Tydligen saknas dock en länk till den framgångsrika Dianastigens V-kull på denna sida och nu känns det redan mycket bättre - eftersom länken hamnat på sidan igen ;) Hör gärna av er med nyheter eller om ni ser felaktigheter på sidan - mottages tacksamt!

Datum för sommarens kennel-läger är spikat, MH planeras för de hundar som ännu inte gjort det lördagen den 16/6. Dagen efter söndagen den 17/6 så är det träningsdag med instruktör Kicki Watcek från Umeå, anmälan till en eller båda dagarna gör ni till Maria eller Åsa, välkomna!


9/3 - Dianastigens NC-kull växer så de knakar, i dagarna läggs nya bilder på de små pigga liven, - de är varkligen framåt och tar livet med storm! Riktiga charmtroll är de också, besök görs på egen risk...;) Det finns ett par hanar kvar otingade, kontakta Åsa om du är intresserad av en riktigt bra schäfervalp.

En kennelträff över en dag planeras till sommaren, vi jobbar just nu för fullt med att ordna plats och instruktör för dagen. Även en mentalbeskrivning planeras i samband med denna träningsdag. Vi hör av oss inom kort med mera information.

Angående mentaltest så ska vi hålla ögonen öppna men det kan vara svårt med platser i sommar eftersom det krävs mera utrustning och ytterligare utbildade funktionärer för att genomföra den nya mentaltesten. Vi hör av oss till de hundar som inte gjort mentaltest ännu om vi får nys på något test inom geografiskt rimligt område.

I övrigt så börjar det dra ihop sig för HD och AD röntgen för L-kullen, tider är redan bokade för några av dem, spännande värre blir det.......;)


7/2 - Korad Dianastigens Unikki har blivit mamma till sin andra kull valpar och även denna gång gick allting komplikationsfritt. Nu ikväll vid 22-tiden så hade 9 välskapta schäfervalpar sett dagens ljus, 5 hanar och 4 tikar. Både mamman och valparna samt matte Åsa ;) berättas vara pigga och krya och vid god vigör! Vi väntar med spänning på att Åsa ska lägga ut bilder på underverken på Nikkis egen sida....


30/1 - Korad Dianastigens Unikki blir rundare och rundare om magen - det blir nog många små schäfervalpar som ser dagens ljus någon gång i mitten av februari....Se mera bilder på Nikkis egen sida! Nya bilder i fotoalbumet bl.a. på Nikkis son Dianastigens L-Nino med matte Lotta.


8/1 2007 - Ett par nya bilder i fotoalbumet från promenader vid kusten under mellandagarna, Frigga ställde villigt upp och poserade ;)


2/1 2007 - Dianastigens Lexie har fått nya bilder på sin sida. Jul och nyårshelgerna är över och vi går mot ljusare tider, äntligen!

Vad hände år 2006 ?

Vad hände år 2005 ?

Vad hände år 2004 ?

Vad hände år 2003 ?

Vad hände år 2002/2001 ?